Έκθεση ζωγραφικής Dr. Θεοδώρου Ντόλατζα

Δρ. Θεόδωρος Ντόλαντζάς
Παιδοχειρουργός – Συγγραφέας – Καλλιτέχνης

  1. Διευθυντής Α΄ Παιδοχειρουργικής Κλινικής Νοσοκομείου Παίδων

«Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»
Ο Θεόδωρος Ντόλατζας γεννήθηκε στην Αθήνα στις 24 Φεβρουαρίου 1946. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών απ’ όπου πήρε το πτυχίο (1970) και το διδακτορικό του (1975). Τα σπουδαιότερα χαρακτηριστικά της σταδιοδρομίας του είναι τα εξής:
Χειρουργική και παιδοχειρουργική εμπειρία επί 30 συνεχή χρόνια στα μεγαλύτερα Νοσοκομεία της Αθήνας (ΝΙΜΙΤΣ, Λαϊκό, Αγλαΐα Κυριακού, Αγία Σοφία)
Είναι Διευθυντής της Α΄ Παιδοχειρουργικής Κλινικής του Νοσ/μείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» από το 1992.
Έχει δημοσιεύσει σε έγκυρα περιοδικά του εξωτερικού και εσωτερικού και έχει ανακοινώσει σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια πάνω από 500 επιστημονικές εργασίες.
Έχει γράψει 45 ιατρικά συγγράμματα και διάφορα άλλα βιβλία που έχουν εκδοθεί από έγκυρους εκδοτικούς οίκους.
Είναι μέλος της New York Academy of Science, της European Board of Pediatric Surgery και πολλών άλλων Ιατρικών Εταιρειών.
Για το επιστημονικό και καλλιτεχνικό του έργο έχει πάρει 6 διεθνή και ελληνικά βραβεία.

Με το έργο του έχουν ασχοληθεί ο τύπος, τα περιοδικά, η τηλεόραση και το ραδιόφωνο.
Είναι Πρόεδρος της Ελληνική Εταιρείας Ιατρών Καλλιτεχνών και έχει χρηματίσει μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργών Παίδων και της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρών Λογοτεχνών.
Είναι Πρόεδρος του Δευτεροβάθμιου Κρίσεως Γιατρών του ΕΣΥ, εκπαιδευτής και εξεταστής της ειδικότητας της χειρουργικής των παίδων, εθνικός κριτής.
Καθηγητής Χειρουργικής στις ΜΤΕΝΣ (το βιβλίο του «Συνοπτική Χειρουργική» διδάσκει ακόμα, έχει κάνει 4 εκδόσεις). Επίσης υπήρξε καθηγητής στα μετεκπαιδεύτηκα μαθήματα της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας και στις σχολές Αγωγής του Δήμου Ζωγράφου.
Ασχολείται επίσης με τη ζωγραφική, τον αθλητισμό και τα πολιτιστικά δρώμενα στην τοπική αυτοδιοίκηση από 20ετίας.
Έχει γράψει 3 εκλαϊκευμένες ιατρικές εγκυκλοπαίδειες: «Η ιατρική Εγκυκλοπαίδεια του Άνδρα» (εκδόσεις Αλκυών). «Ο γιατρός συμβουλεύει» (εκδόσεις Κορωναίος - Λίγκας), «Σύγχρονή Ιατρική Ενημέρωση» (εκδόσεις Πολυεκδοτική).